De bijeenkomst De Goederenbank bij La Poubelle Tilburg

Gisteren, 31 mei 2022 was ook Pomoc Holandia, als een sociale intermediair bij de bijeenkomst bij La Poubelle Tilburg van de partij.

De bijeenkomst ging over De Goederenbank, die sinds 2008 een onderdeel van La Poubelle is. De Goederenbank is een voorziening voor Tilburgers, die in een financiële noodsituatie zitten en hulp in voorzieningen nodig hebben, bijvoorbeeld in huishoudelijke spullen, allerlei apparatuur, kleding, schoenen, een fiets, een kinderwagen, etc.

Nogmaals danken we voor de inzet van La Poubelle en de presentatoren van de bijeenkomst. We danken de medewerkers van de Gemeente Tilburg voor de duidelijke uitleg omtrent de bijzondere bijstand.

Ook deden de aanwezigen een voorstelrondje. Dus ook wij van Pomoc Holandia.

Pomoc Holandia voorziet vanaf nu ook in het proces van de aanvraag van de noodhulp voor personen van Poolse en andere Oost-Europese komaf. Onze sociale consulenten spreken Nederlands, Engels, Pools en Russisch.

We zijn van de partij, als het gaat over de nieuwe aanvraagprocedure (nood)hulp. Michalina Płóciennik zal vandaag de nieuwe procedure dus ook intern bespreken en uitleggen.