Het eerste officiële leerbedrijf met Poolse achtergrond in de sector van de Sociale Dienstverlening

Pomoc Holandia is het eerste officiële gecertificeerde leerbedrijf met Poolse achtergrond in de sector van de Sociale Dienstverlening in de regio Tilburg, Waalwijk en de omliggende regio’s.

Sociale Dienstverlening

Sociale Dienstverlening betekent letterlijk de hulp die een instantie of een organisatie aan het publiek biedt. Dit kunnen verschillende soorten van hulp zijn. Er zijn ook veel verschillende organisaties in de sector dienstverlening. Dit zijn de professionele dienstverleners die diensten leveren met een hoogwaardig karakter.

In deze sector staat de mens centraal, want het is een persoon die de hulp biedt. Het is dus belangrijk dat de dienstverlener beschikt over goede kennis.

Pomoc Holandia als een officieel leerbedrijf

Naast onze sociale dienstverlening zijn we vanaf het schooljaar 2022 – 2023 tevens als een leerbedrijf geaccrediteerd. Dit betekent, dat Pomoc Holandia samen met de regionale opleidingsinstituten de opleiding en begeleiding van de Opleiding Sociale werker MBO-4 gaan verzorgen. BOL en BBL behoort tot de mogelijkheden.

Het mbo kent twee varianten. BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Als student breng je het grootste deel van de opleiding op school door. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je combineert werken met leren. Er zijn nog andere verschillen. Afhankelijk van de variant heb je recht op studiefinanciering en een ov-jaarkaart om gratis te reizen of ontvang je juist salaris.

Na het afronden van de opleiding regelen we tevens een doorstroom en begeleiding voor de Maatschappelijke opleidingen op HBO niveau in Nederland.

Baangarantie

Hiermee opleiden we niet voor onze eigen organisatie, maar vooral voor de instanties, organisaties en het bedrijfsleven in de regio. Het werken in de Sociale Dienstverlening n Nederland is heel breed en biedt veel carrière kansen. In de loop der jaren is onze samenwerking met de Nederlandse instanties en sociale organisaties alleen maar sterker geworden. Men kan zo aan het werk!

De omscholing van de volwassenen is ook een mogelijkheid binnen Pomoc Holandia. Ook het verzorgen van de in – company cursussen en presentaties behoort tot onze mogelijkheden.

WMO en Participatie

De gemeenten in de regio Hart van Brabant willen goede zorg en ondersteuning. Zorg die toegankelijk is voor iedereen die dit nodig heeft en die betaalbaar is voor de gemeenten. Veel inwoners maken gebruik van meerdere voorzieningen. Zij moeten geen last hebben van verschillende loketten of schotten in de regelgeving. 

Zo biedt Pomoc Holandia naast de dienstverlening in de Jeugdzorg en WMO ook de mogelijkheden voor de Arbeidsmatige zinvolle daginvulling en Participatie op verschillende haalbaarheid niveau’s aan.

Poolse achtergrond

Weliswaar is Pomoc Holandia een sociale dienstverlener met de Poolse achtergrond. Uiteraard beschikken we over veel kennis over deze doelgroep in Nederland. Echter beperken we zichzelf niet alleen tot de burgers van Poolse afkomst. Ook werken we samen met de cliënten uit de rest van Oost – Europa en naast de Poolse taal kunnen we ook zeer goed in het Russisch uit de voeten.

Informatie

Voor meer informatie neem contact met onze organisatie in Tilburg op. Tevens kan men bij zijn MBO opleider in de regio Breda, Tilburg en Waalwijk terecht.

 “Als men succesvol wil gaan vissen, moet de vijver ook voldoende vol zijn.”