2020 / 2021 – NL

Zoals aan het eind van elk jaar, nu voor de 5de keer op rij schrijf ik ons ​​traditionele eindejaar bericht.

Het jaar 2020 zal in de geschiedenisboeken als een zeer opmerkelijk jaar ingaan. De Corona, de Corona – maatregelen en alles wat er mee te maken had / nog steeds heeft. Gezien de ontwikkelingen heeft het zeker de inpakt op onze Poolse gemeenschap in Nederland gehad. Sommigen, juist door de ontwikkelingen zijn in Nederland voorgoed gebleven, anderen zijn (voorgoed) terug naar Polen vertrokken. Wat er ook gebeurt, wens ik het allerbeste, ongeacht of iemand nu in Polen is of in Nederland is gebleven.

Pomoc Holandia als organisatie heeft ook haar (de nodige) ontwikkelingen doorgevoerd. Zo zijn we op ons 5jarig bestaan nog meer samenwerkingen aangegaan.

We kunnen onze 2 geweldige nieuwe consultants voor dit jaar niet genoeg bedanken. Aleksandra – die dankzij haar karakter ons allemaal kan kalmeren. Zij beantwoordt dapper uw telefoontjes en regelt de afspraken. Ze is ongelooflijk toegewijd om ons bedrijf te laten groeien en we waarderen elk uur, dat zij werkzaam is, omdat elk uur door haar heel effectief wordt besteed.

De tweede consultant wie we graag willen bedanken is Lena. Lena is onze en de jouwe ridder in een groene jurk. Men kan wel een boek over Lenka’s avonturen schrijven – we denken er nog zelf over na! Lena houdt zich voornamelijk met het ondersteunen van kinderen en gezinnen bezig. Zij steekt niet alleen haar hart, maar ook veel privétijd in om zo goed mogelijk te ondersteunen.

We zijn onze nieuwe consultants in Tilburg heel erg dankbaar voor hun inzet en toewijding en men kan zichzelf niet eens voorstellen hoe prettig het is om met de juiste mensen op de juiste plek samen te werken.

We kunnen elkaar wel allemaal zulke fijne collega’s wensen en in 2021 wensen we ook jullie om met zulke fijne collega’s samen te werken!

Zoals in 2019 gepland – bracht 2020 ons de implementatie van een ander doel mee – sinds mei 2020 is onze organisatie ook in de regio Utrecht actief.

De vestiging in Utrecht wordt door 3-tal dames geleid. Jullie doorzettingsvermogen, wil en vernieuwende ideeën lieten ook weerzien, dat een samenwerkingsverband, dat gebaseerd is op oprechtheid en vertrouwen nog veel vruchten in de toekomst kan afwerpen.

In 2021 staat gepland om nog een vestiging in Nederland te openen.

Onze samenwerking met de overheid en de instanties is nog nauwer als nooit eerder geworden. De officiële toelating als een Zorginstelling is maar een gegeven, maar de interactie tussen al die professionals en cliënten maakte het juist zo mooi en krachtig om mee verder te gaan en juist aan al die mensen, de landgenoten in Nederland nog meer ondersteuning te bieden. Uiteraard heeft alles zijn grenzen, maar Pomoc Holandia als de organisatie zal ook in het komende jaar de juiste oplossingen bieden.

De lopende contracten, de samenwerkingen zijn vernieuwd, de nieuwe zijn aangegaan. De formaliteiten zijn een zaak waar we voor instaan, net zo goed en beter gezegd net zo passievol zullen we onze cliënten in 2021 verwelkomen.   

Corona leerde ons het belang van werken op afstand aan. We zijn erg blij, dat u ons persoonlijk wilt ontmoeten. We zijn ons ervan bewust dat we, als een van de weinige begeleidingsbureaus voor landgenoten, de regels naleven die het RIVM ons oplegt.  Ook tijdens de huidige Lock down weigeren we om u persoonlijk te ontmoeten. We respecteren uw mening over het al dan niet bestaan ​​van deze pandemie, maar we zullen het risico van het oplopen van dit virus, door onszelf en/of onze cliënten, die van verschillende leeftijden zijn – van kinderen tot gepensioneerden en onze werknemers – niet ondermijnen. Volgend jaar zal hetzelfde gebeuren. Uwe en onze gezondheid is vanaf het begin onze prioriteit geweest en zal dat ook blijven.

Jaar 2021

  • Plannen om de reikwijdte van de activiteiten van ons bedrijf uit te breiden naar andere steden. Als u geïnteresseerd bent in ons franchisemodel, neem dan contact met ons op.
  • Vergroten van het aantal consultants.
  • Creëren van nieuwe projecten voor vrijwilligerswerk en niet alleen voor onze landgenoten.
  • Het vergroten van de samenwerking in de Randstad (van Utrecht tot aan Den Haag en Rotterdam).
  • Werken op afstand – investeren in online communicatie.

2021 wordt voor ons een jaar van VRIENDSCHAP.

Vriendschap tussen steden. Vriendschap tussen landgenoten. Vriendschap tussen medemensen. In de vriendschap blijven van gezinnen die in 2021 geen volledige gezinnen meer zullen zijn. Vrienden maken met collega’s. Het hernieuwen van de vriendschappen van degenen die in Polen zijn gebleven en het aangaan van de nieuwe vriendschappen – hier op de Nederlandse bodem.

Michalina Plociennik

Directrice

Pomoc Holandia