Persoonlijk leiderschap

We maken persoonlijk leiderschap mogelijk

Persoonlijk leiderschap is het vermogen van werknemers om zichzelf te leiden en te leiden van anderen binnen de organisatie en te beïnvloeden. Het biedt vitale en duurzame werknemers en een gezonde, efficiënte organisatie.

Maar waar begin je precies met persoonlijk leiderschap? Het betekent controle over je werk, carrière, leven en ontwikkeling. Het klinkt heel uitgebreid, maar we maken het beheersbaar en transparant met ons programma, advies en training voor persoonlijk leiderschap.

Onderweg met nieuwe inzichten

Wie ben ik? Wat kan ik doen? Wat wil ik? Persoonlijk leiderschap begint met deze fundamentele vragen. We bieden een nieuw inzicht in onze eigen persoonlijkheid, vaardigheden, motivatie en capaciteiten. Het zet mensen in beweging en helpt hen hun doelen te bereiken, gebruikmakend van hun eigen kwaliteiten en talenten. Zonder de traditionele valkuilen in te gaan. Je neemt de controle over en leeft minder gestrest. Om te kunnen doen en zijn wie je echt wilt zijn.

Blijf groeien en ga met de tijd mee

Om aantrekkelijk te zijn (en te blijven) op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat werknemers hun eigen motivatie, de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en, bijvoorbeeld, duurzame inzetbaarheid controleren. Dit biedt betere carrièremogelijkheden en meer werkzekerheid.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Om de kansen op carrière en inzetbaarheid te vergroten, is het belangrijk dat werknemers “op de hoogte zijn van” en klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Dat ze voldoen aan de eisen van de arbeidsmarkt. Welke werkgever? Het maakt niet uit.

Het kan zorgen voor baanbehoud, doorgroeien bij dezelfde werkgever of nieuw werk op een andere plek. Ons programma “Op de werkvloer blijven” biedt meer mogelijkheden voor loopbaangroei en is vooral gericht op het verder ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.

Versterk motivatie en zelfdiscipline

Pomoc Holandia helpt met advies, ontwikkelingsprogramma’s, trainingen en instructies, als bijvoorbeeld zelfrespect: wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn competenties en drivers? Door de motivatie en zelfdiscipline van medewerkers te vergroten, zodat ze op een effectieve en doelgerichte manier nieuwe stappen kunnen zetten. Op deze manier neemt u de controle over uw eigen (carrière)mogelijkheden.