Persoonlijke ontwikkeling

Het zorgen voor een gezonde organisatie gaat altijd samen met de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Omdat ze vaak cruciaal zijn voor het succes van een organisatie. Daarom wordt aandacht voor werkgeluk, vitaliteit, persoonlijk leiderschap en een goede balans tussen werk en privé leven steeds belangrijker voor werknemers en werkgevers.

Plezier in je werk

Medewerkers kunnen ook een belangrijke rol spelen en hun “werkgeluk” zelf beheersen. Pomoc Holandia helpt met tips, ontwikkelingsprogramma’s en trainingen.

 1. Ben je nog steeds gelukkig in je werk?
 2. Gebruik je genoeg van je talenten?
 3. Is het tijd voor verandering en ga je jouw werk anders aanpakken?

Antwoorden op deze vragen kunnen doelgericht worden verkregen tijdens de trainingen en cursussen. Het resultaat: meer plezier in het werk en een gezonde organisatie met vitale en duurzame medewerkers.

Een goede balans tussen werk en privé als basis voor succes

Veel werknemers proberen momenteel een goede balans te vinden tussen hun werk en privéactiviteiten. Als dit evenwicht verstoord is, worden mensen ook verstoord. Dit garandeert minder werkgeluk en meer personeelsverloop, verzuim en kosten.

Elke dag wordt aan medewerkers veel gevraagd. Naast hun drukke werk zijn er vaak veel voorkomende taken thuis, in het sociale leven en soms, bijvoorbeeld, bij het studeren. Dan is het evenwicht misschien al snel overstuur.

Meer zelfrespect en balans

Onze programma- en work-life-balanstips zijn gericht op het in balans houden en vergroten van (zelf) inzicht. Tijdens de training kunnen deelnemers bijvoorbeeld signalen en patronen leren herkennen met behulp van anderen. Zo krijgen medewerkers controle over zichzelf om balans te creëren en te behouden.

 1. Hoe doe je het nu?
 2. Wat kan je nog meer doen?
 3. Wat is hiervoor nodig?

Zelfreflectie stelt je in staat om de balans tussen werk en privé beter te begrijpen. En wat kan hierin worden verbeterd.

Ga snel en verantwoord terug aan het werk.

Klachten over stress of burn-out mogen niet leiden tot langdurige onderbrekingen. Het maakt niet uit hoe moe en verdrietig iemand kan voelen. Onze ervaring is dat werknemers snel (geheel of gedeeltelijk) weer aan het werk kunnen. En met plezier!

Verantwoorde terugkeer naar het werk draagt ​​vaak bij tot herstel. Dit vereist een zorgvuldige aanpak. Pomoc Holandia helpt werkgevers en werknemers hierbij, bijvoorbeeld door middel van counseling en training. We verminderen bijvoorbeeld stressklachten, voorkomen burn-outs en herstellen ze.

Het beste van jezelf

Ons Stress & Burn-out-programma is bedoeld voor medewerkers die op een gezonde en evenwichtige manier het maximale uit zichzelf willen halen.

Het doel kan zijn:

 1. Preventie of vermindering van ziekteverlof
 2. Stresssignalen herkennen.
 3. Inzicht krijgen in persoonlijke energiegevers en -vreters
 4. Leer om te gaan met bronnen van stress
 5. Leer hoe je de spanning moet reguleren
 6. Optimalisatie van vaardigheden (aandacht voor zaken, bescherming van grenzen, tijdbeheer, delegatie, oplossing van conflicten, vermindering van perfectionisme, arbeidsafhankelijkheid).