Over ons

Mijn naam is Michalina Płóciennik en ik ben de oprichtster van de POMOC HOLANDIA. Veel mensen kennen mij van het initiatief van het maken van een profiel op NASZA KLASA over met advies en begeleiding bij officiële en privéaangelegenheden. Toen Facebook steeds populairder werd, heb ik daar van mijn idee verder uitgebreid. Tegelijkertijd werd een website met dezelfde naam gemaakt, waar ik nu verschillende artikelen en blogs schrijf.

Aan het begin van mijn levensreis in Nederland, evenals vele landgenoten, heb ik veel obstakels ondervonden. Ik had het geluk dat ik goed in het Engels communiceerde en snel de Nederlandse taal leerde. De aangeboren nieuwsgierigheid heeft me enorm geholpen om meer over dit land te weten te komen. Veel onbedoelde kosten, onbegrijpelijke situaties, ziektes van familieleden en andere min of meer positieve zaken hebben me ertoe gebracht het land   door mijn eigen fouten te leren.

Het feit dat ik dit land, de gewoontes en regels ontdekte, voedde me alleen naar meer! Ik kan niet stil blijven staan, ik ben constant aan het leren en ik zoek altijd naar antwoorden op de lastigste vragen bij de bron. Ik probeer deel te nemen aan en te ondersteunen van zo veel mogelijk Poolse projecten in Nederland. Hoewel ik voornamelijk in Tilburg en de omgeving werk, ben ik bekend met bijna alle hoeken van het tulpenland. Ik herinner me elke persoon met wie ik het genoegen had om samen te werken en probeer deze contacten te blijven houden, zelfs na het einde van onze samenwerking.

Een jaar geleden besloot ik mijn ideeën over hoe te leven zonder al te grote inkomens in Nederland te delen, Ik startte een blog en een groep met de naam ” Something for Nothing in Nederland”. De groep is snel gegroeid en heeft al enkele duizenden Poolse landgenoten.

Vanwege de grote belangstelling voor mijn begeleiding heb ik besloten om aan JULLIE wensen te voldoen en de organisatie POMOC HOLANDIA op te richten, waar ik iedereen, die hulp en ondersteuning in officiële en privézaken in Nederland nodig heeft, dat ook zou kunnen bieden.