Als sociaal werker lever je een belangrijke bijdrage aan een samenleving waarin iedereen een plek heeft. Jij ondersteunt mensen, geeft ze een zetje in de rug zodat ze weer verder kunnen. Je helpt hen onder andere bij het versterken van het eigen netwerk. Je kunt omgaan met diversiteit en legt verbinding tussen mensen.
Waar kun je gaan werken?
gemeente,
wijkcentra, jongerencentra,
vluchtelingenwerk,
dak- en thuislozenopvang,
woningbouwcorporaties,
buitenschoolse opvang.
Hoe ziet de opleiding eruit?
Je volgt de opleiding Sociaal Werker volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit betekent dat je werkt en leert tegelijk.
Na een maandenlange analyse en gesprekken met de professionals hebben we vanaf oktober 2022 onze zorgregio’s vastgesteld.
Heeft u een cliënt, woonachtig in één van de onderstaande regio’s (donkerrood gekeurd)? Is voor uw Poolssprekende cliënt begeleiding in het kader van de Jeugdwet of WMO noodzakelijk? Neem contact met ons op voor de uitgebreide informatie over onze dienstverlening.
Ideale cursus de Nederlandse taal voor je Poolstalige werknemers in Tilburg en omgeving:
Pas op je vingers! Aan de kant! Kun je me even helpen?
Het is erg lastig als je werkt in een Nederlandstalige omgeving en je het Nederlands niet beheerst. Dit leidt niet zelden tot communicatieproblemen of zelfs veiligheidsrisico’s. Anderstalige werknemers worden daarom tegenwoordig meer en meer aangespoord Nederlands te leren. Dit kunnen ze zelfstandig doen of met hulp van een docent. Speciaal voor deze laatste groep is onze cursus ontwikkeld. Een taakgerichte cursus de Nederlandse taal, die aansluit bij de vakopleiding en de werkvloer.
Onze cursus omvat een methode die nauw aansluit bij de situatie op de werkvloer. De cursus bevat 10 lessen van 2,5 uur waarin onderwerpen als hygiëne, opkomen voor jezelf, je ziek melden en veiligheid aan bod komen aan de hand van dialogen, teksten en taalriedels. De cursisten krijgen allerlei oefeningen en praktijkopdrachten aangereikt waarmee ze het geleerde direct in praktijk kunnen brengen.
De methode is bij uitstek geschikt om samen met een docent in groepsverband te volgen. De oefeningen en schrijf- en spreekopdrachten kunnen in tweetallen of kleine groepjes worden uitgevoerd. Het huiswerk is duidelijk en gericht op zelfstandig werken. Na iedere 3 lessen volgt een toets.
De 16 onderwerpen, die aan bod komen zijn o.a.:
– het groeten en afscheid nemen,
– woonplaats,
– familie en buren,
– maaltijden en kantine,
– winkelen,
– vervoer,
– veiligheid op het werk,
– ziekte,
– gesprekken met collega’s,
– bij de dokter,
– tijdens de werktijd,
– instructies, correspondentie op het werk,
– oplossen van problemen op het werk.
Aantal lessen: 10
Uren: 25
Lesuur: 2,5 uur
Lesuren: 9:00 – 11:30 of 19:00 – 21:30 (IDEAAL VOOR HET WERKEN IN PLOEGEN, KAN WEKELIJKS GEKOZEN WORDEN!!!)
Lesdagen: op (elke) donderdag (17-11 t/m 09-02)
Aanvang: 17 november 2022
Einde: 9 februari 2023
Ben jij, als werkgever benieuwd naar de mogelijkheden voor je werknemers?
De Nederlandse taalcursus – Beginnerscursus Nederlands
De Academie van Pomoc Holandia biedt een aantal individuele en groepscursussen, trainingen en workshops in de vorm van face to face en online aan. Ook zijn wij een gecertificeerd erkend leerbedrijf, die de maatschappelijk werkers op mbo-niveau opleidt (er kunnen officiële leerbanen aangeboden worden BOL / BBL / Stage).
Het onderzoek is van November 2020, dus van bijna 2 jaar terug. Afgelopen 2 jaar is er veel gebeurd en veranderd: Corona / COVID-19 / Nieuwe toestroom asielzoekers / en noem maar op.
De branche van de Sociale dienstverlening in Nederland ligt onder vuur als nooit eerder gekend. Ben benieuwd of het onderzoek nog van kracht is.
Aanleiding en onderzoeksvragen
Veel professionals in het sociaal domein stromen vroegtijdig uit. Dat is voor henzelf vaak onwenselijk, maar vergroot ook de arbeidsmarkttekorten.
In opdracht van het Onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) voert AEF een onderzoek uit met de volgende vier onderzoeksvragen:
Wat motiveert nieuwe werknemers om in het sociaal domein te gaan werken?
Wat zijn vertrekredenen van werknemers die (vroegtijdig) het sociaal domein verlaten?
Welke goede voorbeelden zijn er van behoud van werknemers in het sociaal domein?
Wat is de top 5 van strategische adviezen op bovenstaande drie vragen?
Naar aanleiding van onze vacatures van de functies Sociale werker en assistent(e) / secretaris(esse) namen veel mensen de afgelopen periode contact met ons op.
Veel van de sollicitanten wisten niet hoe het werk van een Sociale werker eruitziet, wat de omvang van zijn / haar taken is.
Bijna iedereen wilde van huidige baan veranderen en een nieuw avontuur beginnen, zichzelf ontwikkelen in iets anders dan wat ze de afgelopen x (en soms xx) jaar in Nederland hadden gedaan.
Zie jij jezelf ook als een Pools sprekende Sociale werker? Dan is deze bijeenkomst iets voor jou!
• De vergaderplan;
• POMOC HOLANDIA – wie wij zijn
• De vacatures
• Het werk van een Sociale werker – theorie en praktijk
• Onze werkprocessen
• Functie-eisen
• Wat wij als werkgevers bieden
• Aanmeldingsprocedure
• Vragen
• Vragenlijst
Donderdag, 14 juli 2022, 18:00 – 20:00
Pomoc Holandia, D. J. Jittastraat 2 – B, 5042 MX Tilburg, WESTERMARKT
Pomoc Holandia is het eerste officiële gecertificeerde leerbedrijf met Poolse achtergrond in de sector van de Sociale Dienstverlening in de regio Tilburg, Waalwijk en de omliggende regio’s.
Sociale Dienstverlening
Sociale Dienstverlening betekent letterlijk de hulp die een instantie of een organisatie aan het publiek biedt. Dit kunnen verschillende soorten van hulp zijn. Er zijn ook veel verschillende organisaties in de sector dienstverlening. Dit zijn de professionele dienstverleners die diensten leveren met een hoogwaardig karakter.
In deze sector staat de mens centraal, want het is een persoon die de hulp biedt. Het is dus belangrijk dat de dienstverlener beschikt over goede kennis.
Pomoc Holandia als een officieel leerbedrijf
Naast onze sociale dienstverlening zijn we vanaf het schooljaar 2022 – 2023 tevens als een leerbedrijf geaccrediteerd. Dit betekent, dat Pomoc Holandia samen met de regionale opleidingsinstituten de opleiding en begeleiding van de Opleiding Sociale werker MBO-4 gaan verzorgen. BOL en BBL behoort tot de mogelijkheden.
Het mbo kent twee varianten. BOL staat voor beroeps opleidende leerweg. Als student breng je het grootste deel van de opleiding op school door. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je combineert werken met leren. Er zijn nog andere verschillen. Afhankelijk van de variant heb je recht op studiefinanciering en een ov-jaarkaart om gratis te reizen of ontvang je juist salaris.
Na het afronden van de opleiding regelen we tevens een doorstroom en begeleiding voor de Maatschappelijke opleidingen op HBO niveau in Nederland.
Baangarantie
Hiermee opleiden we niet voor onze eigen organisatie, maar vooral voor de instanties, organisaties en het bedrijfsleven in de regio. Het werken in de Sociale Dienstverlening n Nederland is heel breed en biedt veel carrière kansen. In de loop der jaren is onze samenwerking met de Nederlandse instanties en sociale organisaties alleen maar sterker geworden. Men kan zo aan het werk!
De omscholing van de volwassenen is ook een mogelijkheid binnen Pomoc Holandia. Ook het verzorgen van de in – company cursussen en presentaties behoort tot onze mogelijkheden.
WMO en Participatie
De gemeenten in de regio Hart van Brabant willen goede zorg en ondersteuning. Zorg die toegankelijk is voor iedereen die dit nodig heeft en die betaalbaar is voor de gemeenten. Veel inwoners maken gebruik van meerdere voorzieningen. Zij moeten geen last hebben van verschillende loketten of schotten in de regelgeving.
Zo biedt Pomoc Holandia naast de dienstverlening in de Jeugdzorg en WMO ook de mogelijkheden voor de Arbeidsmatige zinvolle daginvulling en Participatie op verschillende haalbaarheid niveau’s aan.
Poolse achtergrond
Weliswaar is Pomoc Holandia een sociale dienstverlener met de Poolse achtergrond. Uiteraard beschikken we over veel kennis over deze doelgroep in Nederland. Echter beperken we zichzelf niet alleen tot de burgers van Poolse afkomst. Ook werken we samen met de cliënten uit de rest van Oost – Europa en naast de Poolse taal kunnen we ook zeer goed in het Russisch uit de voeten.
Informatie
Voor meer informatie neem contact met onze organisatie in Tilburg op. Tevens kan men bij zijn MBO opleider in de regio Breda, Tilburg en Waalwijk terecht.
“Als men succesvol wil gaan vissen, moet de vijver ook voldoende vol zijn.”
Wij zijn ALTIJD op zoek naar nieuwe collega’s! Dus zie jij jezelf in de rol van Maatschappelijk werker, bekijk dan onze actuele vacatures! Als jij aan de voorwaarden voldoet – we nodigen je uit voor een gesprek!
Als je vragen hebt, voel je vrij om contact moet ons op te nemen. Op de website kun je ook meer over ons werk lezen.
Word jij onze nieuwe medewerker?
Pools sprekende SOCIALE WERKER
Wegens uitbreiding van onze dienstverlening proberen wij ons huidige team van begeleider en ondersteunend personeel te versterken.
Woon jij in de regio Tilburg?
Dan is deze aanbieding iets voor jou!
Word onze nieuwe Pools sprekende SOCIALE WERKER
• Er zijn verschillende soorten werkgelegenheid mogelijk
• Mogelijkheid tot flexibele werkuren
• Telefoon, laptop
• Periodieke opleiding
Je werkt volgens de CAO Jeugdzorg Nederland (CAO Jeugdzorg), je ondersteunt volwassenen, kinderen en jongeren bij je werkzaamheden. Daarnaast adviseer je en verricht je werkzaamheden voor onze zakelijke opdrachtgevers: de zorginstellingen, maatschappelijke instellingen, gemeenten en andere instanties en instellingen in Nederland en voer je tevens diverse soorten opdrachten uit voor onze individuele opdrachtgevers.
Volgens de CAO-loontabel Jeugdzorg (CAO Jeugdzorg) verdien je:
• Assistent functie: vanaf € 2092,60 bruto op voltijdse basis + 8% vakantiegeld + 8,33% eindejaarsuitkering + volledige vergoeding.
• Zelfstandige functie: vanaf € 2415,26 bruto op voltijdse basis + 8% vakantiegeld + 8,33% eindejaarsuitkering + volledige vergoeding.
Voorwaarden:
– Opleiding (en/of):
• MBO maatschappelijk werker (Nederland)
• HBO maatschappelijk werker (Nederland)
• HBO poliklinische zorgaanbieder (Nederland)
• HBO Jeugd- en Gezinsbegeleider (Nederland)
• HBO pedagogiek (Nederland)
• HBO speciaal onderwijs (Nederland)
• Resocialisatie HBO (Nederland)
• Pools onderwijs in de bovengenoemde gebieden
– Kennis van de Nederlandse taal op B1-niveau;
– Kennis van de Engelse taal;
– Kennis van de Poolse taal.
De aanvraagprocedure vindt plaats in 3 rondes. U krijgt altijd ons antwoord.
Voor vragen kun je contact opnemen met Pavel Shkarban, Manager Beleid Sociaal Juridisch Jeugdwet WMO: pavel@pomocholandia.nl
Solliciteer: Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers
I.v.m. de uitbreiding van onze dienstverlening via ons hoofdkantoor in Tilburg zijn we per direct op zoek naar de versterking van onze bestaande team Jeugd- en Familiebegeleiders.
Woon jij in de regio Tilburg, Waalwijk, Oosterhout, Breda, Roosendaal?
Dan is deze vacature voor jou!
Word onze nieuwe Jeugd- en Gezinsbegeleider Pools!
Er zijn verschillende soorten dienstverbanden mogelijk
Flexibele werktijden mogelijk
Telefoon, Laptop, Auto van de zaak
Periodieke bijscholingen
Je werkt volgens de CAO Jeugdzorg in Nederland, maar begeleidt zowel de jeugdigen, de families als de (alleenstaande) ouders. Tevens verleen je advies en voert de werkzaamheden uit zowel voor onze bedrijfsmatige cliënten: de zorginstellingen, maatschappelijk werk, jeugdwerk, de gemeenten en overige overheidsinstellingen en instituten.
Je verdient conform de salarisschalen van de CAO Jeugdzorg:
Ondersteunde functie: vanaf € 2092,60 bruto op voltijdse basis + 8% vakantiegeld + 8,33% eindejaarsuitkering + volledige vergoeding.
Primair Proces: vanaf € 2415,26 bruto op voltijdse basis + 8% vakantiegeld + 8,33% eindejaarsuitkering + volledige vergoeding.
Gevraagd:
– Toegestane opleidingen (en/of):
Afgeronde Nederlandse MBO opleiding Pedagogisch Medewerker
Afgeronde Nederlandse HBO opleiding Pedagogisch Medewerker
Afgeronde Nederlandse HBO opleiding Ambulant Hulpverlener
Afgeronde Nederlandse HBO opleiding Jeugd- en Gezinsprofessional
Gisteren, 31 mei 2022 was ook Pomoc Holandia, als een sociale intermediair bij de bijeenkomst bij La Poubelle Tilburg van de partij.
De bijeenkomst ging over De Goederenbank, die sinds 2008 een onderdeel van La Poubelle is. De Goederenbank is een voorziening voor Tilburgers, die in een financiële noodsituatie zitten en hulp in voorzieningen nodig hebben, bijvoorbeeld in huishoudelijke spullen, allerlei apparatuur, kleding, schoenen, een fiets, een kinderwagen, etc.
Nogmaals danken we voor de inzet van La Poubelle en de presentatoren van de bijeenkomst. We danken de medewerkers van de Gemeente Tilburg voor de duidelijke uitleg omtrent de bijzondere bijstand.
Ook deden de aanwezigen een voorstelrondje. Dus ook wij van Pomoc Holandia.
Pomoc Holandia voorziet vanaf nu ook in het proces van de aanvraag van de noodhulp voor personen van Poolse en andere Oost-Europese komaf. Onze sociale consulenten spreken Nederlands, Engels, Pools en Russisch.
We zijn van de partij, als het gaat over de nieuwe aanvraagprocedure (nood)hulp. Michalina Płóciennik zal vandaag de nieuwe procedure dus ook intern bespreken en uitleggen.